GRAAFIKUD Kui kõrgele võivad rallida Eesti hooldekoduhinnad?

Copy
Merivälja Südamekodus on eakatele soovi korral tihe graafik: võimlemine, bingo, laulmine, lauamängud, esinemised jpm. Eriti meeldib sealsetele klientidele, kui neid külastavad lasteaialapsed.
Merivälja Südamekodus on eakatele soovi korral tihe graafik: võimlemine, bingo, laulmine, lauamängud, esinemised jpm. Eriti meeldib sealsetele klientidele, kui neid külastavad lasteaialapsed. Foto: Tairo Lutter

Paljud hooldekodud on aprillikuise pensionitõusu tuules tõstnud või tõstmas hooldekodutasusid kuni kümnendiku võrra, kuid omavalitsused valdavalt hoolduskulusid senisest rohkem maksma ei tõtta, mistõttu jäävad hinnatõusud inimeste kanda.

Kui palju ta ise hooldekodus elamise eest maksab, ei tihka 90-aastane Kai Ilvest öelda. «Iga kuu näen umbes 1800-eurost arvet. Sealt lähevad summad maha.» Kai räägib, et enne maksis ta koha eest rohkem ja hooldereform on arve maksmisele abiks olnud.

Ka 87-aastane Tiina, kes oma õige nime all rääkida ei soovi, sõnab, et ehkki kogu tema raamatupidamise eest hoolitseb ja arveid näeb tütar, on reform tütre kohustusi kergendanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles