Välisminister: saadame Iraanile diplomaatilise noodi, et Eesti elanik tagasi saada (5)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Iraani laevastiku eriüksus tegi helikopterioperatsiooni, hõivates Portugali lipu all sõitva konteinerlaeva MCS Aries.
Iraani laevastiku eriüksus tegi helikopterioperatsiooni, hõivates Portugali lipu all sõitva konteinerlaeva MCS Aries. Foto: Tasnim News Agancy/ZUMA Press Wire/Scanpix

Eesti kavatseb Iraanile saata välja diplomaatilise noodi, kus mõistetakse hukka rünnak Iisraeli vastu ning nõutakse välja Iraani kinni peetud Eesti elanik.

Välisminister Margus Tsahkna (Eesti 200) ütles Postimehele, et töö Eesti elaniku tagasitoomiseks käib pidevalt ning suheldakse nii Helsingis oleva Iraani saatkonna kui ka Portugaliga, kelle lipu all kõnealune laev sõitis. Samuti suhtleb Eesti operaatorettevõttega, kes laeva haldas. «Info on tulnud Iraanilt, et meeskonna tervisele mingit ohtu ei ole. Minu lootus on see, et saame vähemalt oma inimese tagasi Eestisse võimalikult kiiresti. Asjaajamine käib ja kasutame ka partnerriikide abi selle jaoks,» ütles Tsahkna.

Ta avaldas arvamust, et tõenäoliselt ei ole Iraanil ka otsest huvi laevameeskonda seal hoida. «Mulle tundub, et laeva ülevõtmise eesmärk ei olnud laev ja kogu see operatsioon kui selline. Üks väide on selles, et laev olevat rikkunud mingeid territoriaalseid piire, aga me ei ole selles kindlad. Me ei tea selle kohta midagi veel ning nõuame informatsiooni,» lisas välisminister. 

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles