Keskerakond pöördub Tallinna linnapea valimiste asjus õiguskantsleri poole (2)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Hääletussedelid Tallinna volikogus.
Hääletussedelid Tallinna volikogus. Foto: Martin Pedaja

Tallinnas võimust ilma jäänud Keskerakond pöördub väidetavalt ebaausalt läbi viidud Tallinna linnapea valimiste asjus õiguskantsleri poole, kuriteoteate tegemist arutatakse veel juristidega.

«Õiguskantslerile läheb veel täna kiri välja. Kas pöördume ka õiguskaitseorganite või prokuratuuri poole, selle üle peame veel juristidega nõu,» ütles Keskerakonna aseesimees Lauri Laats.

Pühapäeval Tallinna linnavolikogus linnapea valimistel ei saanud sotside kandidaat Jevgeni Ossinovski kahes esimeses voorus kokku vajalikku 40 häält. Kolmandas voorus kogus Ossinovski 41 häält ja sai linnapeaks.

Eile linnavolikogus valimissedeleid üle vaadanud keskerakondlased avastasid, et sedelid on täidetud kuidagi kummaliselt. Nimelt oli osal sedelitel tehtud ristike selleks ette nähtud kasti ülemisse vasakusse, teistel alumisse vasakusse või hoopis parempoolsesse nurka. Sedelite grupeerimisel selgus, et ühtemoodi täidetud sedelite järgi saab kindlaks teha, missuguse volikogu fraktsiooni omad need on.

Linnavolikogu esimees Maris Sild (SDE) ütles Postimehele, et see, kuidas sedeleid on täidetud, ei muuda valimistulemust. Siseminister Lauri Läänemets (SDE) ütles ERRi teleuudistele, et kui tehti märge, mis fraktsioonist hääletaja on, aga ei tehtud märget, et kes see on, oli tegemist ikkagi salajase hääletamisega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles