Peaprokurör Andres Parmas pääses distsiplinaarmenetlusest (1)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Justiitsminister Madis Timpson ning kriminaalpoliitika asekantsler Laidi Surva tutvustasid eile prokuratuuri suhtes algatatud teenistusliku järelevalve tulemusi.
Justiitsminister Madis Timpson ning kriminaalpoliitika asekantsler Laidi Surva tutvustasid eile prokuratuuri suhtes algatatud teenistusliku järelevalve tulemusi. Foto: Tairo Lutter

Justiitsminister Madis Timpson (RE) ei kavatse algatada riigi peaprokuröri Andres Parmase suhtes distsiplinaarmenetlust, kuigi viimane jättis õigel ajal teavitamata kahest kõrvaltegevusest.

Parmas ei andnud õigel ajal teada, et on rahvusvahelise kriminaalkohtu ohvrite abistamise usaldusfondi nõukogu liige ja sihtasutuse Iuridicum nõukogu liige, kuigi prokuratuuriseaduse järgi pidanuks 2020. aastal peaprokuröri ametisse asunud Parmas mõlemaks tegevuseks justiitsministeeriumilt luba küsima.

Timpson ütles eilsel pressikonverentsil, et Parmas on tõepoolest formaaljuriidiliselt reegleid rikkunud, kuid samas oli tema tegevus avalik ja kõik teadsid, millega peaprokurör tegeleb. «Kui distsiplinaarmenetlus aitaks kuidagi olukorda parandada, siis ma teeks seda, aga ma arvan, et see ei paranda olukorda,» ütles Timpson.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles