Gedly Tugi: Eesti tõusev täht odaviskes

CHANZ
Copy
Gedly Tugi
Gedly Tugi Foto: Erakogu

Karksi-Nuia, see kaunis linn Lõuna-Eestis, on koduks noorele sporditalendile, kes teeb laineid odaviske maailmas. Gedly Tugi on nimi, mis kõlab üha valjemini sel spordiareenil ning ta avab meile oma arenguloo, alates noorest huvilisest kuni maailmaareenil võistleva sportlaseni. Tema teekond on ambitsioonikas, alustades isa Taimo Tugi õpetustest ja jätkates arendamist tunnustatud treenerite käe all.

Gedly isa tutvustas talle juba varases eas odaviske tehnikaid ja kunsti. "Ta oli mu esimene treener ja suurim toetaja," meenutab Gedly naeratades. "Need pikad tunnid väljakul ei olnud ainult harjutamiseks, need olid pühendatud suurtele unistustele ja usule endasse, et teha suuri tegusid".

Sportlasena on Gedly edenemist oluliselt mõjutanud koostöö Mikk-Mihkel Arroga, endise kümnevõistlejaga, kes juhendas teda kuus aastat. Mikk-Mihkel õpetas talle professionaalsete sportlaste eluolusid ja treeningkorda. "See koostöö oli kriitilise tähtsusega. Tema nõuannete toel saavutasin esimesed rahvusvahelised medalid noorteklassis," räägib Gedly oma karjääri murrangulisest etapist.

Treeningud Magnus Kirdiga, kes on nii rahvuslik kangelane kui ka globaalne odaviske täht, on olnud olulised Gedly viimaste edusammude juures. "Magnus on treenerina väga inspireeriv. Ta pühendumus detailidele ning tema lähenemine nii füüsilisele kui ka vaimsele ettevalmistusele on midagi, mida olen oma treeningutesse üritanud integreerida," sõnab ta, tunnustades Kirti märkimisväärset mõju. Peale Kirti, on Toomas Merila see, kes aitab igapäevaselt odaviske tehnikat täiustada, samas kui Indrek Tustit hoolitseb jõutreeningute ja treeningkavade eest.

Gedly Tugi
Gedly Tugi Foto: Erakogu

Gedly saavutused, nagu hõbemedal U23 Euroopa Meistrivõistlustel Espoos 2023 ja isiklik rekord 60.65 meetrit, kinnitavad tema edasiliikumist ja edu sportlasena. Kui räägime saavutustest, siis Gedly kiirustab tunnustama teisi: "Need verstapostid ei kuulu ainult mulle, need peegeldavad toetust ja usku, mida mu perekond, treenerid ja Magnus on mulle andnud," toonitab ta, pidades edu aluseks ühist pingutust.

Vaadates tulevikku, on Gedly silme ees juba 2024. aasta olümpiamängud, ehk iga sportlase unistuste lava. "Olümpiamängud on kõige selle kehastus, mille poole sportlastena püüdleme. See ei ole lihtsalt võistlus, see on aastatepikkuse töö, pühendumise ja eneseusu kulminatsioon," selgitab Gedly kindlameelselt.

Gedly lugu, alates Karksi-Nuiast kuni rahvusvahelisele areenile, on enam kui lihtsalt sportlik saavutus. See on kirg spordi vastu, see on lugu vastupidavusest ja toetavast võrgustikust. Gedly lugu toimib inspiratsiooniallikana nii tulevastele sportlastele kui ka kõigile, kes oma unistuste poole pürgivad.

Meie vestluse lõpus jagab Gedly mõtte: "Iga vise õpetab midagi uut, iga võistlus on võimalus edasi liikuda, ja ma olen alles oma teekonna alguses".

Chanz on tuntud oma entusiastliku toetuse poolest Eesti tippsportlastele. Chanz on uhkelt Gedly Tugi sponsor, kes on Eesti üks säravamaid tähti odaviskes. See partnerlus rõhutab Chanz'i pühendumust kodumaiste talentide edasipürgimisse, pakkudes Gedlyle vajalikke ressursse ja tuge, et paista silma rahvusvahelistel areenidel. "On au omada Chanz'i toetust", ütleb Gedly. "Nende toetus mitte ainult ei edenda minu treeninguid, vaid aitab täielikult keskenduda oma sportlikele eesmärkidele".

Chanz.com-i haldab Dreambox Games OÜ, kellel on hasartmängude korraldamise õigus Eestis, Rootsis ja Taanis.

Copy
Tagasi üles