Veteranipäeval mälestati välisoperatsioonidel langenud relvavendi

Postimees
Copy
Foto: Kaitseväe peastaap

Täna mälestati 1. jalaväebrigaadi Tapa linnakus veteranipäeva puhul toimunud tseremoonial välisoperatsioonidel langenud kaitseväelasi, asetades pärjad Afganistanist Camp Bastionist toodud ausambale.

«Veteranipäeval väärtustame kaitseväelasi, kes on aastate jooksul Eesti eest osalenud rahvusvahelistel sõjalistel missioonidel. Me ei unusta meie eest langenuid, nende lähedasi ega seda ülimat ohverdust, mis sõdur saab anda,»ütles üritusel osalenud Riigikogu aseesimees Jüri Ratas.

«Eestlased on välisoperatsioonidel tõestanud, et nad on head sõdurid ja suudavad täita ka kõige raskemaid ülesandeid. Eesti sõduri suur eelis on see, et ta suudab keerulistes olukordades hoida pea selgena ja jääda rahulikuks. Kuigi täna meenutame langenudi välisoperatsioonidel, ei unusta me ka neid, kes on hukkunud Eestis või langenud vabatahtlikena võideldes Ukrainas. Me hoiame langenute mälestust elus, hinnates kõike seda, mida neil enam ei ole,»ütles oma kõnes Scoutspataljoni ülem kolonelleitnant Ranno Raudsik.

Tseremoonial osalesid Scoutspataljoni sõdurid, 1. jalaväebrigaadi liputoimkonnad ja liitlasüksuste liputoimkonnad. Veteranidele olid au andmas ka kaitseväe juhataja, Kirde maakaitseringkonna ülem, Vabariigi presidendi käsundusohvitser, Vabariigi Valitsuse justiitsminister, Tapa valla esindaja, USA Kaitseatašee Eestis ja Eesti Kaitseväe Veteranide MTÜ esindaja.

Veteranipäev on traditsioon, mis sai alguse 2013. aastal. Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide hulka kuulub üle 3000 inimese. Veteranid on osalenud rahvusvahelistel sõjalistel ja rahutagamise operatsioonidel Horvaatias, Liibanonis, Bosnia ja Hertsegoviinas, Kosovos, Kesk-Aafrika Vabariigis, Iraagis, Afganistanis, Malis, Iisraelis, Süürias, Makedoonias, Adeni lahel ja Vahemerel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles