SÜMBOLTORN Inimkonna kõrguseihalusele hoogu andnud Eiffel – Pariisi ja kogu Prantsusmaa maamärk

Margus  Martin
, ajakirjanik
Copy
Näituse «Eiffel, aina kõrgemale» avamine Tallinna teletornis. Pildil on Savin Yeatman-Eiffel, näituse kuraator ja Gustave Eiffeli lapselapselaps.
Näituse «Eiffel, aina kõrgemale» avamine Tallinna teletornis. Pildil on Savin Yeatman-Eiffel, näituse kuraator ja Gustave Eiffeli lapselapselaps. Foto: Madis Veltman

Igal aastal miljoneid külastajaid võõrustav Eiffeli torn saab tänavu suvel ekstra tähelepanu osaliseks, sest Prantsusmaa pealinn Pariis võõrustab kolmandat korda suveolümpiamänge.

Torni vahetusse lähedusse kerkib uhket vaadet Eiffeli tornile pakkuv suur rannavõrkpalliareen, mis mängude lõppedes lammutatakse. Aga 135 aastat püsinud Eiffeli torn Seine’i jõe kaldal jääb.

«Eiffeli torn on Pariisi ja kogu Prantsusmaa üks maamärke. Pisut naljakas on mõelda, aga suure [turismi]magnetina on see taas osake olümpiamängudest. Soetasin just hiljuti mõned piletid olümpia rannavõrkpalliturniiri mängudele,» rõõmustas hiljuti Tallinna teletornis oma vanavanaisale, Eiffeli torni projekteerinud insenerile Gustave Eiffelile (1832–1923) pühendatud näituse avamisel väljapaneku kuraator Savin Yeatman-Eiffel.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles