Linn lõpetab Tallinna spordikooli tegevuse (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Abilinnapea Kaarel Oja.
Abilinnapea Kaarel Oja. Foto: Sander Ilvest

Tallinna linnavalitsus otsustas tänasel istungil teha linnavolikogule ettepaneku lõpetada kultuuri- ja spordiameti hallatava asutuse Tallinna spordikooli tegevuse hiljemalt selle aasta 30. juuniks.

Senised spordikooli ülesanded ja noorte saavutussportlaste ees võetud kohustused võtab üle kultuuri- ja spordiamet.

Spordivaldkonda kureeriva abilinnapea Kaarel Oja sõnul on otsus tingitud spordikooli tegevuse puudujääkidest ja samas eesmärgist vähendada linna sarnaste tegevuste killustatust erinevate asutuste ja ametite vahel. «Tallinn jätkab noorte sporditalentide toetamist nii nüüd kui ka tulevikus. Edaspidi teeme seda aga kultuuri- ja spordiameti kaudu ning avatud taotlusvoorude abil, nagu see toimub teiste valdkondade toetuste puhul,» täpsustas Oja.

Abilinnapea sõnul on otsuse taga kaks olulist argumenti. «Esiteks on tuvastatud Tallinna spordikooli tegevuses mitmeid suuri ja süsteemseid puuduseid, millele on osutanud ka linna sisekontroll möödunud aasta suvel koostatud kontrolli kokkuvõttes. Paraku pole olnud tahet nende kõrvaldamiseks ja süsteemi avatumaks ning läbipaistvamaks muutmiseks. Teisalt on oluline ka see, kui tulemusliku spordikooli süsteem toetuste jagamisel on. Teiste linna spordivaldkonna toetuste otsustamise ja eraldamisega, mida on oluliselt rohkem nii arvuliselt kui eelarve mahult, tuleb kultuuri- ja spordiamet toime märkimisväärselt väiksemate kulude ja inimeste arvuga,» märkis Oja.

Sisekontrolli eelmisel aastal antud järeldustest ilmnes, et noorte saavutussportlaste vastuvõtu konkursitingimused on vastuolus Tallinna spordikooli põhimäärusega ja ebaselged, väljakujunenud konkursikorraldus ebamõistlik ja taotluste hindamine läbipaistmatu, koostööpartnerite valik läbipaistmatu ja lepingute maksumuse kujunemine ebamäärane ning spordikooli vastuvõtu konkursitingimused suunatud liiga kitsale spordiklubide ringile. Kuna spordikooli tegevuses ei ilmne olulist lisandväärtust, siis tegi sisekontroll ettepaneku kaaluda hallatava asutuse tegevuse lõpetamist ja ülesannete andmist kultuuri- ja spordiametile.

Selle aasta eelarve on suures osas kaetud kehtivate lepingutega erinevate Tallinna spordiklubidega, kes pakuvad lisavõimalusi noortele saavutussportlastele. Nende lepingute täitmisega jätkab pärast spordikooli tegevuse lõpetamist kultuuri- ja spordiamet. Samal ajal asub amet välja töötama volikogu korraga kooskõlas olevat toetusmeedet noorte saavutussportlaste toetamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles