Keskerakond ja EKRE umbusaldavad majandusminister Tiit Riisalo (4)

BNS
Uuendatud 14. mai 2024, 11:34
Copy
Majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo (Eesti 200).
Majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo (Eesti 200). Foto: Sander Ilvest

Riigikogu Keskerakonna ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsioonid esitavad teisipäeval umbusaldusavalduse majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalole, kes ei ole suutnud nende hinnangul toime tulla majanduslanguse pidurdamisega ning kelle otsuste seos Eesti 200 sponsoritega, nagu Bolt, heidavad negatiivset varju kogu valdkonna juhtimise aususele.

«Eesti on olnud kolmandat aastat majanduslanguses ning kukkumine on olnud Euroopa Liidu sügavaim. Eesti eksport langes möödunud aastal viiendiku võrra, see tendents ei ole veel peatunud. Sel aastal on Eesti ainus Balti riik, kus majandus ei kasva, kuid kasvavad hinnad. Minister on koostanud presentatsiooni Eesti majanduskasvu plaanide kohta, kuid ei ole astunud ühtegi sammu, mis selle majanduskasvu plaani toetaks,» ütles Keskerakonna fraktsiooni liige Anastassia Kovalenko-Kõlvart.

Ta lisas, et lisaks suutmatusele pakkuda majanduskriisis toimivaid lahendusi, tõusid hiljuti ka kahtlused seoses ettevõtete lobitöö ning majandusministeeriumi ametnike ja Eesti 200 poliitikute käitumisega.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles