Pevkur: Venemaa agressiivsus Ukrainas ja Põhjala regioonis kasvab

BNS
Copy
Pevkur Põhjala kaitseministrite kohtumisel.
Pevkur Põhjala kaitseministrite kohtumisel. Foto: Leedu kaitseministeerium

Kaitseminister Hanno Pevkur (RE) ütles neljapäeval Leedus Palangas toimunud Põhjala Grupi kohtumisel, et kõik liitlased peavad arvestama NATO vastu suunatud Venemaa agressiivsuse kasvuga ja sõjalise võimsuse taastumisega kiiremini kui senini prognoositud.

Eesti kaitseministri sõnul on Venemaa viinud oma majanduse sõjaaja rööbastele ning suudab vaatamata Ukrainas kantud rasketele kaotustele toota ja remontida pidevalt suurenevates kogustes tanke, soomukeid ja laskemoona.

«Venemaa praegune hõivatus Ukrainas tähendab, et Balti riikidele lähiaastate perspektiivis vahetut sõjalist ohtu ei ole. Kui aga Venemaa sõda Ukraina vastu peaks lõppema muul moel kui Venemaa täieliku kaotusega, halvendab see piirkondlikku julgeolekut märgatavalt, kuna praegu Ukraina vastu suunatud võimsused saavad siis otseseks ohuks NATO-le. Paralleelselt sõjaga Ukrainas jätkab Venemaa näiteks relvajõudude reformi elluviimist, millega soovitakse suurendada relvajõudude suurust 2026. aasta lõpuks 1,5 miljoni sõjaväelaseni,» ütles Pevkur.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles