Pärnumaal põles maastik ning Raplamaal mets

BNS
Copy
Maastikupõleng. Pilt on illustreeriv.
Maastikupõleng. Pilt on illustreeriv. Foto: Marko Saarm

Kuivade ja kuumade ilmade tõttu on loodus äärmiselt tuleohtlik ning metsa- ja maastikupõlengud on jõudnud ka Lääne regiooni - neljapäeva õhtul on puhkenud kaks ulatuslikumat maastikupõlengut.

Raplamaal Kehtna vallas Koogiste külas süttis kella 16.17 ajal põlema mets. Metsatöid teinud teataja sõnul põles pinnas, põleng levis väga kiiresti edasi ning põlengukoha ümber oli palju puid.

Esimesena kohale saabunud Kehtna vabatahtliku päästja sõnul põles kuusemets ning koheselt alustati kustutustöödega. Kell 16.41 lokaliseeriti umbes 400 ruutmeetrile levinud põleng. Tulepesade otsimine ja kustutamine lõpetati kell 16.56. Väljakutsele reageerisid Järvakandi, Pärnu ja Türi kutselised ning Kehtna ja Lokuta vabatahtlikud päästjad.

Kell 18.47 teatati häirekeskusele maastikupõlengust Pärnumaal Saarde vallas Marana külas. Teataja sõnul põles pinnas ja madalad puud. Kell 18.57 tõsteti sündmuse ohuastet, kuna selleks hetkeks põles hinnanguliselt juba üks hektar metsaalust pinnast.

Põlengule kaasati droon, mis aitas 60 meetri kõrguselt kaardistada põlenguala suurust. Kell 19.13 põleng lokaliseeriti, neljapäeva hilisõhtul kustutustööd veel kestavad. Kustutustöödel osalevad Abja, Häädemeeste ja Kilingi-Nõmme päästekomandode päästjad.

Päästjad hoiatavad, et looduses valitseb üle Eesti suur tuleoht. Ilmaprognoosi kohaselt kuiv ja päikesepaisteline ilm jätkub ning looduse tuleohtlikkus kasvab iga päevaga. Päästjad paluvad kuivas looduses hetkel tuld mitte teha ning vältida mootorsõidukitega sõitmist.

Märksõnad

Tagasi üles