Minister Sikkut valmistub pikaks võitluseks viinakuradiga (28)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Uuring näitas, et noored hakkavad alkoholi tarvitama üha hiljem ja pruugivad seda aina vähem.
Uuring näitas, et noored hakkavad alkoholi tarvitama üha hiljem ja pruugivad seda aina vähem. Foto: Konstantin Sednev

Terviseminister Riina Sikkut (SDE) valmistub eesti rahva tervise nimel lahingusse sööstma, relvastades ennast rahvusvahelise kogemuse ja uuringutega.

Sotsiaalministeeriumis tutvustati koos WHO ja Kanada sõltuvuste ja vaimse tervise keskusega valminud uuringut Eesti alkoholipoliitika mõjudest alkoholi tarvitamisele ja rahvatervisele. Uuringust selgub, et alkoholist tingitud kahjud ühiskonnale on suured ja alkohol inimestele üha enam kättesaadav. Hea uudis on aga see, et noored hakkavad alkoholi tarvitama üha hiljem ja tarbivad seda üha harvemini.

Sikkuti sõnul on alkoholi tekitatud kahjud märkimisväärsed ja neid peab tasuma kogu ühiskond. «Statistika näitab, et alkohol on inimestele järjest taskukohasem ja neile lähemal. Eesti on alkoholi kogutarbimiselt inimese kohta OECD riikidest neljandal kohal ja kahjuks suundume pigem kolmandale kohale,» lausus Sikkut.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles