TAI: eelmisel aastal suri Eestis vähem inimesi kui aasta varem

BNS
Copy
Laulupidu.
Laulupidu. Foto: Taavi Sepp

Tervise arengu instituudi (TAI) surma põhjuste registri poolt teisipäeval avaldatud andmetel oli Eestis eelmisel aastal 15 766 surmajuhtu, mida on 1391 juhu võrra vähem kui aasta varem.

Surmade arv vähenes peamiselt põhjuste arvelt, mis pandeemia ajal enim suurenesid. COVID-19 tõttu oli 603 surma varasemast vähem ja vereringeelundite haigustes tõttu 602 surma vähem. Veidi alla poole kõikidest surmadest, kokku 7500, oli põhjustatud vereringeelundite haigustest, mis viisid manalateele 3106 meest ja 4394 naist.

Vereringeelundite haiguste peamised põhjused on seotud elustiili teguritega nagu suitsetamine, alkoholi liigtarbimine, valed toitumisharjumused ja vähene liikumine. Ehkki igapäevasuitsetajate osakaal on juba mõnda aega olnud langustrendis, on liigse kehakaaluga inimeste osakaal rahvastikus viimasel kümnel aastal olnud tõusutrendis ehk et üks põhjus on teist asendamas.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles