FOTOD Põhja-Tallinnas kärgatas tugev plahvatus, põles laevakütuse mahuti (8)

Postimees
Uuendatud 5. juuni 2024, 16:10
Copy

Põhja-Tallinnas puhkes kolmapäeva pärastlõunal tulekahju laevakütuse mahutis, põlengu tõttu kärgatas ka tugev plahvatus.

Häirekeskus sai teate plahvatusest Nõlva tänaval kell 12.36, päästeamet reageeris kõrgeima väljasõiduastme järgi.

Päästeamet teatas esmalt, et põleb mahuti, kus hoiustatakse lennukikütust. Hiljem amet täpsustas, et tegemist oli siiski laevakütusega.

Plahvatuse tagajärjel sai viga üks töötaja, kelle kiirabi toimetas haiglasse.

Kohale reageerisid seitsme kutselise ja kolme vabatahtliku komando päästemeeskonnad. Nõlva tänav on liiklusele suletud, päästjad paluvad vältida piirkonnas liiklemist.

Tulekahju kustutamiseks kasutati merevett ning kustutusvahtu põlevvedeliku põlengu summutamiseks.

Tulekahju ja sündmus likvideeriti kella 15.26. Plahvatusoht on möödas ja liiklus sündmuskohal taas avatud.

Plahvatuse ohu tõttu saadeti pärastlõunal Nõlva tänava piirkonnas viibivatele inimestele telefoni ohuteavitussõnum, milles paluti sulgeda aknad ja püsida siseruumides.

Sündmuspaiga lähedal elav Postimehe lugeja kirjeldas, et kella 12.45 paiku hakkas ta kuulma ebatavaliselt palju alarmsõidukite sireene.

«Hakkasin uurima, mis toimub. Ainsa infokillu leidsin Kalamaja Facebooki grupist. Alguses polnud midagi aru saada, aga panin igaks juhuks ikka aknad ja ventilatsiooni kinni. Nüüd paotasin korra rõduust ja päris hirmus hais on siia ka jõudnud,» kirjeldas ta.

«Suure tõenäosusega tuletööde tegemise käigus süttisid mahutis olevad gaasid ja tänu sellele toimus plahvatus,» kommenteeris Põhja päästekeskuse operatiivjuht Andres Saaren plahvatuse põhjuseid. Milliste tuletöödega täpselt tegu oli Saaren ei öelnud ega teadnud. «Kas midagi lõigati või keevitati või midagi sellist,» pakkus ta.

Kannatada sai üks inimene, kes viidi haiglasse, Saaren tema seisundit kommenteerida ei osanud.

«Hetkel on põleng lokaliseeritud, edasi ei tohiks areneda, teeme mõõtmisi termokaameratega, jahutame tünni. Suure tõenäosusega läheb hommikuni,» sõnas Saaren sündmuskohal Postimehele.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles