Päästeameti majutusasutuste reid: olukord on muret tekitav

Anu Viita-Neuhaus
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Päästeameti kontrollreid viis ka Tallink City hotelli – kümnel korrusel asub 324 tuba, kus tuleb päästa kõik inimesed. Tuleohutus oli neljatärnihotellis korras. Fotol Põhja päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo tuleohutuskontrolli inspektorid Liina Valner ja Jana Aguraiuja ning Tallink City turvajuht Veiko Saks.
Päästeameti kontrollreid viis ka Tallink City hotelli – kümnel korrusel asub 324 tuba, kus tuleb päästa kõik inimesed. Tuleohutus oli neljatärnihotellis korras. Fotol Põhja päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo tuleohutuskontrolli inspektorid Liina Valner ja Jana Aguraiuja ning Tallink City turvajuht Veiko Saks. Foto: Eero Vabamägi

Päästeamet kontrollis enne puhkuseid ööbimiskohtade tuleohutust. 

Päästeameti Põhja päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo tuleohutuskontrolli nõunik Ants Aguraiuja rääkis, et reid tegi ta murelikuks.

«Iga täitmata tuleohutusnõue võib tulekahju korral osutuda takistuseks, kus inimesed saavad vigastada või halvimal juhul isegi hukkuvad. Leidus selliseid majutuskohti, kus olid mitmed nõuded täitmata ning tuli teavitada lisaks kohalikku omavalitsust. Siiski oli hea meel näha, et leidub ka väga korrektselt nõudeid täitvaid majutusasutusi,» ütles Aguraiuja.

Päästeameti Põhja päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo inspektorid kontrollisid möödunud nädalal Tallinna ja Harjumaa majutusasutustes tuleohutust. Tähelepanu pöörati eeskätt väljapääsuteede läbitavusele ning tuleohutuspaigaldiste toimepidevusele. 84st majutusteenuse pakkujast oli puhas leht vaid kolmekümne kahel. Inspektorid tuvastasid 52 majutusasutuses 136 puudust.

Puudused esinesid eeskätt väljapääsu- ja evakuatsiooniteede läbitavusega. Trepikojad, mis peavad olema kõrvalistest asjadest tühjad, kippusid siiski olema täis kuhjatud kiiret väljumist takistavat kraami. Tuleohutuspaigaldistest tuvastati rohkem puudusi tulekahju avastamise ja sellest teavitamise süsteemis (ATS) ning evakuatsioonivalgustusega. Enamik tuvastatud puuduseid olid siiski sellised, mille likvideerimine ei nõua valdajalt suuri investeeringuid või ümberehitamist.

Kontrollkäikude tulemusena alustati kokku 11 väärteomenetlust ja kümme haldusmenetlust. Haldusmenetlustega kaasneb päästeameti ettekirjutus, milles välja toodud puudused tuleb kindlaks kuupäevaks korda teha.

Tulekahjud majutusasutustes

2019. aastal 12

2020. aastal 12

2021. aastal 13

2022. aastal 12

2023. aastal 3

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles