Ansip: Sisekaitseakadeemia kolimisele Ida-Virumaale on vastuargumente

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitseakadeemia hoone Tallinnas Pirital.
Sisekaitseakadeemia hoone Tallinnas Pirital. Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

Peaminister ütles tänases riigikogu infotunnis, et Sisekaitseakadeemia viimist või ehitamist Ida-Virumaale pole veel valitsuses käsitletud ja on argumente, mis oleks sellise käigu vastu.

Ansipi sõnul usuvad kõik, et riigiasutusi peaks olema igal pool Eestis ja nad ei peaks olema koondunud just Tallinna.

Samas tõstis peaminister esile, et politseinikke koolitatakse enam-vähem sellessamas keskkonnas, kus nad hiljem peavad tööle hakkama.

«Kui kunagi, näiteks Nõukogude ajal, politseinikke või tol ajal miilitsaid koolitati kasarmurežiimil, siis see ettevalmistus ei olnud piisav, et hiljem korralikult tööle hakata,» selgitas Ansip. «Ka koolitatavad, tulevased politseinikud peavad tundma elu kõike nüansse, peavad teadma, mis sünnib diskoteegis, kuidas kaubamaja välja näeb ja kõike muud taolist.»

Lisaks on Ansipi väitel Ida-Virumaal probleemid kindlasti ka õppejõududega.

Ansipi sõnul on rahvusvahelised hindajad soovitanud Eestil koondada Sisekaitseakadeemia tegevus kõik ühte keskusesse, sest see võimaldaks saada sünergiat erinevate struktuuride koostegutsemisest ja võimaldaks kulusid kokku hoida.

Ansip loetles, et praegu on Eestis politseikool Paikusel, päästeametnikke koolitatakse Väike-Maarjas, piirivalveametnikke koolitatakse Murastes ja Kosel on suhteliselt suur politseinike koolitamise kompleks.

«Aga veel kord ma ütlen: ma esitan lihtsalt poolt ja vastu argumente, mul ei ole selget seisukohta, kas Ida-Virumaale Sisekaitseakadeemia hoonete ehitamine on põhjendatud või mitte,» sõnas Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles