Luureametnik: Talibani rünnaku sihtmärk oli Afganistani asepresident

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsupilv Kabulis Afganistani parlamendi lähedal pärast Talibani rünnakut.
Suitsupilv Kabulis Afganistani parlamendi lähedal pärast Talibani rünnakut. Foto: SCANPIX

Afganistani pealinnas Kabulis pühapäeval Talibani korraldatud koordineeritud rünnakute peamisi sihtmärke oli president Hamid Karzai üks kahest asemikust, Mohammad Karim Khalili, ütles luureametnik.

Riikliku julgeoleku direktoraadi pressiesindaja Lutfullah Mashal ütles, et julgeolekujõududel õnnestus nurjata islamistide rünnak Khalili kodu lähistel Kabulis, enne kui äärmuslased oma sihtmärgini jõudsid.

«Kaks neist olid (väljavalitud) enesetaputerroristid ja veel üks relvastatud isik võeti kinni. Neil oli kavas rünnata härra Khalili kodu,» ütles Mashal ja lisas, et relvastatud kolmikul olid kaasas suitsiidivestid ja lõhkeaine muul kujul.

Samal ajal laekus teine teade Talibanilt, milles äärmuslaste esindaja Zabihullah Mujahid märkis, et nende võitlejad ründasid hästikaitstud presidendipaleed.

Seni ei ole teade sõltumatut kinnitust leidnud.

Kabuli kesklinnas kärgatasid jätkuvalt tugevad plahvatused ja kostis relvatärinat, Talibani kevadise pealetungi avalöök on kestnud viis tundi ning jätkub ilmselt veel mõnda aega ka pimeduse saabumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles