Afganistanis langes 16. Gruusia sõdur

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe aasta tagune stseen Thbilisi lennuväljalt, kus preester õnnistab Afganistani läkitatavaid sõdureid.
Kahe aasta tagune stseen Thbilisi lennuväljalt, kus preester õnnistab Afganistani läkitatavaid sõdureid. Foto: SCANPIX

Afganistanis langes 16. Gruusia sõdur, vahendab selle riigi kaitseministeeriumi tänast teadet uudisteagentuur AFP. Seersant Valerian Khujadze suri Helmandi provintsis mässuliste pommi plahvatuses.


Gruusia kaitseministeeriumi teatel langes Khujadze patrullis, kui sattus mässuliste isevalmistatud lõhkekeha otsa ja suri sellest saadud vigastustesse.

1976. aasta 18. augustil sündinud Khujadze teenis Gruusia relvajõududes alates 2004. aastast. Ta oli teeninud ka Iraagis.

4,4 miljoni elanikuga Gruusia on Afganistani läkitanud 800 sõdurit. Sarnaselt Eestile on nad üks väheseid riike, kes on saatnud oma kaitseväelased isegi Afganistani tingimustes keskmisest karmima julgeolekuolukorraga Helmandi provintsi. Mullu detsembris otsustas Gruusia parlament saata Afganistani veel ühe pataljoni, mis tähendab, et peagi peaks nende kontingent seal peaaegu kahekordistuma, kirjutab AFP.

Väikese riigi kohta silmapaistvalt suur panustamine NATO rahvusvahelistesse julgeolekuabijõududesse (ISAFi) on seotud Gruusia sooviga saada alliansi liikmeks. Möödunud kuul ütles NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen, et Gruusiast on saanud alliansi musterpartner, kuid neil on siiski veel ees pikk tee liikmelisuseni.


Gruusia lähedased suhted USAga tähendasid, et see riik osales omal ajal suure kontingendiga ka Iraagi sõjas. Viimatimainitud kriisipiirkonnast oli Thbilisi oma sõdurid sunnitud vaid mõne päevaga koju tooma 2008. aasta augustis, kui Venemaa nende riiki ründas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles