Teadur: kolida võiksid riigiasutused, mis teistest palju ei sõltu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli õppejõud Garri Raagmaa
Tartu Ülikooli õppejõud Garri Raagmaa Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tartu ülikooli regionaalplaneerimise õppejõud Garri Raagmaa leiab, et ministeeriumite kolimine pealinnast välja ei oleks hea mõte, kolida võiksid pigem need asutused, mis teistest väga palju ei sõltu.

Ministeeriumite ärakolimine Tallinnast ei oleks hea mõte, sest mitte ainult minister ei suhtle teiste ministritega, vaid ka ametnikud suhtlevad teiste ametnikega ning teistest eraldamine muudab ministeeriumi mingil määral konkurentsivõimetuks, rääkis Raagmaa Vikerhommikule, vahendab ERRi uudisteportaal.

Aga justiitsministeeriumi vanglate osakonna viimine Jõhvi oleks Raagmaa hinnangul mõeldav, sest tõenäoliselt ei ole sel ametkonnal väga palju teistega tegemist.

Raagmaa sõnul näitab teiste riikide kogemus, et ennekõike viiakse pealinnast välja nii-öelda tagakontorid, kus igapäevast suhtlust on vähem ning kus töö on mõnevõrra rutiinsem.

«Aga sellevõrra on mitmed ametkonnad sellest ka võitnud, sest väiksemas kohas on tööjõud stabiilsem kui suures linnas, kus kipub töökohtade vahetamine olema tihedam,» rääkis Raagmaa, lisades, et enne asutuste kolimist tuleks siiski vaadata, kas seal on ka vaba tööjõudu.

Peaminister Andrus Ansip soovitas eile valitsuse pressikonverentsil ministeeriumidel kaaluda allasutuste ümberasustamist. Valitsus kiitis eile heaks justiitsministeeriumi kava kolida vanglate osakond Ida-Virumaale Jõhvi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles