Urvaste võimukriis sai lahenduse

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urvaste valla kodulehe fragment.
Urvaste valla kodulehe fragment. Foto: www.urvaste.ee

Kaks ­nädalat kestnud Urvaste võimukriisi lõpetuseks avaldas volikogu reede õhtul vallavanem Lembit Lutsule umbusaldust ning valis uueks vallavalitsuse juhiks senise volikogu liikme Mati Antsi.


Volikogu enamus ­süüdistas Lutsu suutmatuses lükata käima Kuldre põhikooli remont, mida olevat volikogu liikmed nõudnud Lutsult juba 2006. aastal, mil temaga vallavanema kohale asumise üle läbirääkimisi peeti, kirjutab Võrumaa Teataja.

Tema sõnu kinnitas kolmapäevaõhtusel istungil volikogu liige Valdur Roots: kool on olnud valla prioriteet, kuid kaks aastat hiljem ollakse ometi lõhkise küna ees.

Reede õhtul teise lugemisega jätkunud Lutsu umbusaldamine ei nõudnud palju aega, kuue poolt- ja kolme vastuhäälega tagandati Luts vallavanema kohalt. «Urvaste valda oli au teenida. Siiralt,» ütles Luts.

Ainsa kandidaadina seati valla­vanema kohale üles volikogu liige Mati Antsi.

Antsla vallas Kobelas elav Antsi on abielus ja kahe ­lapse isa. Varem on ta olnud ­tegev ettevõtluses. Ta on olnud seitse aastat Urvaste volikogu liige ja aasta ka Urvaste abivalla­vanem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles