Paljassaare reoveepuhastusjaam ootab laupäeval huvilisi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljassaare reoveepuhastusjaam.
Paljassaare reoveepuhastusjaam. Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Tallinna linna ja selle ümbruse reovett puhastav Paljassaare reoveepuhastusjaam kutsub sel laupäeval, 26. mail kella 11–14.30 kõiki huvilisi uudistama jaama tööd.


«Reoveepuhastusjaama avatud uste päeval viivad jaama spetsialistid igal täis- ja pooltunnil läbi eestikeelsed ekskursioonid. Viimane ekskursioon stardib kl 14.30. Venekeelsed ekskursioonid algavad kell 11, 12.30 ning 14.30,» teatas Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Mariliis Mia Topp.

Ekskursioonidega samaaegselt toimuvad lõbusad ja harivad tegevused igas vanuses lastele koos Pipi Pikksuka ja Tilguga. Üritus on kõigile huvilistele tasuta. Reoveepuhastusjaam asub Paljassaare poolsaarel, aadressil Paljassaare põik 14.

Külalistele tutvustatakse reovee mehhaanilist, keemilist ja bioloogilist puhastust, selgitatakse, mil moel taaskasutatakse protsessi käigus tekkiv biogaas ning reoveesettesegust saab haljastuseks sobilik kasvumuld. Kohapeal jagatakse külalistele ka lihtsaid ja igasse kodusse sobilikke näpunäiteid, mil viisil saavad kõik linlased anda oma panuse puhta looduskeskkonna säilitamiseks. Tutvustatakse ka heitveelaborite tööd.

Paljassaare reoveepuhastusjaamas puhastatakse Tallinna ja ümberkaudsete valdade reo- ja sademeveed, kasutades selleks kaasaegseid ning keskkonnasõbralikke puhastustehnoloogiaid.
Puhastus kestab ligikaudu ööpäev ehk 24 tundi - alates hetkest, mil must vesi jaama siseneb kuni hetkeni, mil puhas vesi merre juhitakse. Tänapäeval puhastab Paljassaare reoveepuhastusjaam ligikaudu 120 000 kuupmeetrit reovett ööpäevas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles