Vastlapäeval saab ka pealinnas liugu lasta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastlasõit
Vastlasõit Foto: Toomas Huik

Homsel vastlapäeval kutsuvad vastlaüritusele Tallinna lauluväljak ja Harju tänava uisuplats, vastlaliu laskmiseks leidub lumiseid nõlvi Tallinnas mujalgi.

Tallinna lauluväljak pakub meeleolukat tegevust, vastlaliu kõrvale kehakinnitust ja kell 15 kõlab Klaassaalis kontsert «Vastla Vabariik».

Mäel on avatud kelgu- ja tuubilaenutus. Lume sees müttajaile mängib taustaks muusika ning kombekohast kehakinnitust - vastlakukleid, pirukaid ja sooje jooke pakub Reval Kondiiter. Mägi on valgustatud õhtul kella 21-ni.

Kell 15 esineb Klaassaalis noorte naiste koor Miina kontserdiga «Vastla Vabariik». Koori dirigent Veronika Portsmuth märkis, et kuna tänavu tähistatakse Eesti Vabariigi aastapäeva ja rahvakalendri järgi vastlapäeva ühel ja samal päeval, siis sellest ka kontserdi nimi. Esitusele tulevad vanemad eesti rahvaviisid, traditsioonilised koorilaulud ning valik naaberrahvaste koorimuusikat.

Harju tänava liuväljal toimuvad aga homme kell 12-13 vastlapäeva võistlused, kus parimatele jagatakse vastlakukleid ja muid auhindu.

Vastlapäeval on uisuplatsil ka instruktorid, kes annavad soovijatele uisutamise algteadmisi. Uisuplats on avatud iga päev kella 10-22.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles