Tudengid ja õpilased tähistavad vabariigi aastapäeva rongkäiguga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengite rongkäik
Tudengite rongkäik Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinna Üliõpilaskondade Ümarlaud (TÜÜL) ja Eesti Õpilasesinduste Liit (EÕEL) osalevad homme varahommikul Toompeal lipuheiskamisel ning liiguvad seejärel sealt rongkäigus Reaalkooli «Poisi» juurde.


«Eesti Vabariigi sünnipäev peaks olema igale kodanikule nii oluline, et isegi trotsides veebruarikuu külma ning varajasi hommikutunde tullakse vaatama, kuidas laulu saatel heisatakse riigilipp Pika Hermanni torni,» kutsus TÜÜLi juhatuse esimees Getter Tiirik kõiki huvilisi osalema.

«See kaasaelamine aitab meil hoida kokku ja tunda end auga Eesti riigi kodanikena. Väga oluline on õpilaste jaoks isamaalisus sealhulgas teineteise märkamine ja hoidmine. Ootame õpilaste ja nende perede innukat osavõttu,» lisas EÕELi esimees Deivi Sarapson.

Tudengid ja õpilased kogunevad kell 6.40 Raekoja platsil Tudengimaja ees. Kell 6.50
hakatakse ühise rongkäiguna minema Toompeale. Pärast lipuheiskamist liigub rongkäik Eesti Meestelaulu Seltsi eestvedamisel Reaalkooli juurde, kus asetatakse pärjad ausambale mälestamaks Eesti Vabariigi ning vabaduse eest võidelnuid. Seejärel on kõik huvilised oodatud Tudengimajja, kus saab sooja teed ning tutvuda ajaloolise majaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles