Tsahkna: lastetoetuste tõstmise teema on Reformierakonnale sundkäik

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Mihkel Maripuu

Tekkinud üldpoliitilise olukorra juures oli Reformierakond sunnitud välja tulema positiivse algatusega, kommenteeris riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna Reformierakonna plaani tõsta lastetoetusi.

«Laste- ja peretoetuste tõstmise vajadus on vältimatu. Seda on kinnitanud ka sotsiaalkomisjoni korduvad arutelud ning karm statistika laste ja perede olukorra kohta,» tõdes Tsahkna. «Tekkinud üldpoliitilise olukorra juures oli Reformierakond sunnitud välja tulema positiivse algatusega.»

Tsahkna avaldas heameelt, et see on seotud just laste ja lastega perede vaesuse leevendamise teemaga.

«Riigikogu sotsiaalkomisjon on korduvalt arutanud laste vaesuse teemat,» märkis ta. «Täna elavad 63 000 last vaesuses või vaesusriskis ning see tähendab, et nende arenguvõimalused on oluliselt piiratud.»

Otseses vaesuses elavad üksinda last kasvatava vanema lapsed. Samuti kolme ja enam lapsega pered, kus sissetulek leibkonna liikme kohta iga järgmise lapse sünniga jääb üha kasinamaks.

«Seni on lastetoetuste tõstmise teema olnud tulevikku lükatud koalitsioonilepingu peatükk, mis on aga nüüd poliitiliselt avatud,» ütles sotsiaalkomisjoni esimees. «Seega tuleb kiiremas korras jõuda reaalsete seadusemuudatusteni.»

Ka eelmisel reedel IRLi poolt riigikogus korraldatud konverentsil «Eesti rahva kestmine» rõhutati, et laste- ja peretoetused on jäänud ajale ning hinnatõusudele jalgu ja need vajavad olulist tõstmist, märkis ta.

«Poliitikas on ikka nii, et mõni võimaluste aken avaneb hoopis teistel põhjustel, kuid see ei ole eesmärgi saavutamiseks väga oluline,» lausus Tsahkna. «Kui laste ja perede toetuste tõstmise aken on poliitiliselt avanenud, tuleb seda kasutada. Eesmärk on ju tagada meie rahva püsimajäämine ning laste arenguvõimaluste tagamine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles