Rasmussen lubas Afganistani mitte hüljata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen (vasakul) ütles, et samal aastal, kui alliansi väed Afganistanist lahkuvad, saab otsa ka president Hamid Karzai (paremal) ametiaeg.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen (vasakul) ütles, et samal aastal, kui alliansi väed Afganistanist lahkuvad, saab otsa ka president Hamid Karzai (paremal) ametiaeg. Foto: SCANPIX

NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen tõotas täna, et Afganistanist lähiaastatel vägesid välja viivad riigid ei hülga sõjakollet.

«Me ei hülga Afganistani, me ei jäta maha julgeolekuvaakumit,» teatas ta Austraalia pealinnas Canberras, vahendas AFP.

NATO liitlasväed plaanivad oma 130 000 sõdurit Afganistanist 2014. aasta lõpuks välja viia ning Rasmusseni sõnul leiab riigis ilmselt samal aastal aset ka poliitiline muutus, kui saab otsa president Hamid Karzai ametiaeg.

«Jah, me eeldame, et president Karzai järgib Afgaani põhiseadust, mis ei luba tal uuesti presidendiks kandideerida,» ütles ta.

Rasmusseni sõnul on rahvusvahelisel kogukonnal ühine huvi ja vastutus tagada üle kümne aasta kestnud Afganistani sõjale edukas lõpp, andes julgeolekuvastutus järk-järgult üle Afgaani jõududele.

«Olen kindel, et 2014. aasta lõpuks suudavad Afgaani julgeolekujõud võtta täieliku vastutuse julgeoleku eest,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles