Kruusimägi: õppeviiendikud võiks kasutusel olla juba sügisest

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kruusimägi.
Toomas Kruusimägi. Foto: Raigo Pajula.

Eesti koolijuhtide ühenduse esimees, Tallinna Inglise kolledži direktor Toomas Kruusimägi ütles, et õpilaste tervise nimel võiks anda koolidele võimaluse asendada veerandid õppeaasta viiendikega.

«Ega muud põhjust ei ole - kui vaadata iga-aastast õppetööd, siis täna kehtiv süsteem kurnab neid toredaid poisse ja tüdrukuid teisel poolaastal pisut rohkem kui esimesel,» põhjendas Kruusimägi pöördumise tagamaid Vikerraadio saates Uudis+.

Kruusimägi sõnul ei tooks veerandite asendumine keskeltläbi 35-õppepäevaste õppeviiendikega kaasa muutusi koolipäeva pikkuses, kuid põhikoolis lõpeks õppetöö juuni keskel.

Lühemad õppeperioodid ei tooks tema hinnangul kaasa hinnetepanekuga kiirustamist ega õpetajate töökoormuse kasvu, sest hinnete välja panekut saab kool ise reguleerida, tehes seda vastavalt vajadusele kas veerandijärgselt, kursusejärgselt, poolaastas või mõnel muul moel.

«Teine asi on see, et kui kasutada oluliselt informatiivsemat süsteemi – kujundavat hindamist - siis tagasiside andmist tehakse igapäevaselt ja hinneteralli ei ole üldse nii oluline,» pakkus Kruusimägi.

«Tegelikult, kui radikaalsem olla, siis iga õppeperiood võiks alata esmaspäeval ja kooli algus võiks olla ka esmaspäeval. Esimene september on Eestis hästi juurdunud, nii nagu ka veerandid, aga kui õpilase tervis on koolidele tähtis, siis võiks koolidele mõningaid vabadusi anda organiseerida oma tööd.»

Kruusimägi avaldas lootust, et kui haridusminister saab õppeaasta viiendikud lubada oma määrusega, saaks need kasutusele võtta juba eeloleval sügisel; seaduse muutmise vajaduse korral aga 2013. aasta septembrist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles