RKAS: tunnetame Vaeküla koolipere ees teatud vastutust

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Idnurm
Madis Idnurm Foto: Liis Treimann

Riigi Kinnisvara ASi kommunikatsiooni- ja turundusjuht Madis Idnurm kinnitas, et kuigi Vaekülas avaneva trööstitu vaatepildi taga on ehitaja kohustuste täitmata jätmine, tunnetab RKAS teatud vastutust Vaeküla kooli koolipere ja riigi ees tervikuna.

Vaeküla koolipere kolis 2010. aasta juunis asenduspindadele, kuna vana koolimaja asuti remontima. Ehitus aga ei kulgenud plaanipäraselt, mistõttu on koolihooned siiani ehitusjärgus. Koolipere kolib augustis juba järgmisesse hoonesse, kuid vana koolimaja saatus on lahtine.

«Vaeküla koolihooned on tänaseks konserveeritud mahus, mis on võimalik ehitajaga pooleliolevat kohtuvaidlust arvestades,» rääkis Idnurm. «Oleme korrastanud territooriumi, paigaldanud tehnilise valve ning sulgenud objekti kõrvalistele isikutele.»

Koolihoonete lõpuni ehitamiseks on RKAS kaalunud erinevaid võimalusi, kuid arvestades pooleliolevat kohtuvaidlust ehitajaga ning haridus- ja teadusministeeriumi (HTM) otsust koolipidamist senises asukohas mitte jätkata, ei olevat see täna majanduslikult põhjendatud.

HTM on andnud teada, et senises asukohas koolipidamist jätkata ei soovita seoses koolikompleksi mittetähtaegse valmimisega ja koolivõrgu ümberkorraldamisega.

«Nii meie kui ka kohaliku omavalitsuse huvi on leida hoonetele kasutajad ja mitte lasta neil tühjana seista,» kinnitas Idnurm.

Ta seletas, et RKAS lõpetas möödunud aasta 3. juunil töövõtulepingu konsortsiumiga OÜ Elinord Ehitus ja Facio Ehituse AS Vaeküla Kooli hoonekompleksi ehitamiseks seoses lepingu tingimuste olulise rikkumisega.

«Ehituslepingu täitmise käigus selgus, et töövõtja ei suuda järgida ei ajagraafikus ega ehituslepingus sätestatud tähtaegu ning lepingu ülesütlemise hetkel oli ehitaja mahajäämus ajagraafikust hinnanguliselt viis kuud,» tõi ta välja.

«Eelnevalt pöördusime korduvalt töövõtja poole ja juhtisime nende tähelepanu olulisele mahajäämusele ehituslepingus sätestatud tähtaegadest, mis seadis tõsiselt ohtu koolikompleksi tähtaegse valmimise,» lisas Idnurm.

Tema sõnul anti ehitajale mitmeid võimalusi tööde teostamisel tekkinud mahajäämuse likvideerimiseks, kuid paraku ei esitatud mahajäämuse kõrvaldamiseks vajalikku tegevuskava ega rakendanud asjakohaseid meetmeid, mistõttu oldi sunnitud leping lõpetama.

«Kuigi Vaekülas avaneva trööstitu vaatepildi taga on ehitaja kohustuste täitmata jätmine, tunnetame meiegi teatud vastutust Vaeküla kooli koolipere ja riigi ees tervikuna,» kinnitas Idnurm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles