Kolm kesklinna gümnaasiumi korraldavad sisseastumiseks ühiskatsed

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gümnaasiumi sisseastumiskatsed.
Gümnaasiumi sisseastumiskatsed. Foto: Mati Hiis / SL Õhtuleht.

Gustav Adolfi Gümnaasium, Tallinna Inglise Kolledž ja Tallinna Reaalkool korraldavad teist aastat järjest 10. klassi sisseastumiseks ühiskatsed.


Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktori Hendrik Aguri sõnul oli eelmisel aastal pärast ühiskatseid õpilastelt saadud tagasiside väga positiivne. «See andis koolidele kinnitust, et ühiskatsed hoiavad kokku õpilaste aega, energiat ja vähendavad emotsionaalset pinget, sest kooli valides ei pea õpilased end kevadvaheajal korduvalt proovile panema, vaid saavad sama testiga kandideerida kolme Tallinna kesklinna kooli korraga,» ütles Agur.

Ta lisas, et koolidel, millesse on palju soovijaid, on koolidevahelise ühise meeskonnatööna tagatud parem tulemuste kontrolli metoodika, kvaliteet ja katsete korraldus.

Kolme kooli ühistööna koostatakse sisseastumistestid, viiakse need läbi ja parandatakse. Katsetele registreerumiseks ja tulemuste teada saamiseks on loodud ühiskatsete infosüsteem, mis avatakse 1. märtsil. Gustav Adolfi Gümnaasiumi, Tallinna Inglise Kolledži ja Tallinna Reaalkooli ühiskatsed algavad 16. märtsil kell 10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles