Koolide remondi lõpetamisega võib kiireks minna

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuristiku gümnaasiumi remont.
Kuristiku gümnaasiumi remont. Foto: Mihkel Maripuu

Lasnamäel käib Kuristiku ja Läänemere gümnaasiumis kapitaalremont, mis peab lõppema augusti keskpaigaks, et lapsed jälle oma kodukooli tagasi saaksid, kuid välise vaatluse järgi on tööd veel päris palju teha. Ehitaja lubas siiski hakkama saada.

Kuristiku gümnaasium on sundseisus – kui Kärberi tänaval asuva koolimaja remont peaks mingil põhjusel venima ning augustis tööd ei lõpe, siis pole lastel üldse kohta, kus 1. septembrist õppima hakata.

Asi on nimelt selles, et lõppenud õppeaasta veetsid Kuristiku gümnaasiumi õpilased ja õpetajad samas lähedal Raadiku tänaval asuvas sidekoolis. Sügisel kolivad aga samasse kohta ajutiselt ehituskooli õppurid ning Kuristiku gümnaasium peab need ruumid vabastama.

Kuristiku gümnaasiumi direktor Raino Liblik ütles Postimehele, et ta usub ehitaja ehk Astlanda Ehituse juhtide lubadusi, et remonditööd lõpetatakse tähtajaks, 18. augustiks ning kool saab õppeaasta alguseks oma kojju tagasi kolida.

«Ehitaja on andnud lubaduse, et kõik saab tähtajaks valmis, rohkem ei oska kommenteerida,» mainis Liblik. «Kuna me peame sidekoolist välja kolima, siis ei ole ehitajal mingit muud varianti – maja tuleb valmis saada. Muidu läheb meil olukord väga keeruliseks.»

Pärast remonti saab Kuristiku gümnaasium endale senisest palju avarama spordisaali ning paar klassiruumi tuleb juurde ja raamatukogu suureneb. Koolimaja muutub Libliku sõnul praegusega võrreldes kindlasti kaasaegsemaks.

Kunagi oli linna spordi- ja noorsooametil kava ehitada Kuristiku gümnaasiumi kõrvale ka ujula ja spordihoone, kuid see plaan on praeguseks maha maetud, sest Tondirabas läheb lähiajal suure spordikompleksi projekteerimine ja ehitamine lahti.

Läänemere gümnaasiumi direktor Valeri Novikov ütles, et nende kool hakkab remonditud hoonesse tagasi kolima 15. augustil, vähemalt praegune plaan on niisugune. Lõppenud õppeaastal oli gümnaasium sunnitud õppetööd tegema kahes erinevas kohas. Kolm veerandit õppisid lapsed kahes vahetuses.

«Loodame vähemalt, et midagi ei hakka ehitajate tööd takistama,» märkis direktor.

Novikovi sõnul tuleb koolimajas pärast remonti natuke ruumi juurde ning samamoodi Kuristiku gümnaasiumiga suureneb ka võimla kaks korda ja staadion saab täiesti uue väljanägemise.

Tallinna haridusameti haldusosakonna juhataja Anti Sirkel mainis, et ehitustööd käivad nii Kuristiku kui Läänemere gümnaasiumis ning ehitaja peab graafikust kinni. Tööde lõpetamiseni on jäänud veel umbes kaks kuud ning Astlanda Ehitus on kinnitanud, et kõik saab õigeks ajaks valmis.

Sirkel ütles, et tegemist on järjekordsete PPP-projektidega, kuhu on kaasatud ka erakapital. See tähendab, et haridusameti lepingupartner renoveerib koolid ning annab need linnale kahekümneks aastaks rendile. Ehitaja kasuks on seatud hoonestusõigus. Samasugusel meetodil on Tallinnas siiani korda tehtud juba kakskümmend koolimaja.

Astlanda Ehituse üldehitusdirektor Kaupo Kolsar vastas Postimehele lühidalt, et kõik ehitus- ja remonditööd toimuvad Kuristiku ja Läänemere gümnaasiumis vastavalt lepingutele ja kokkulepetele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles