Riik hakkab hüvitama omaste sõite haavatud sõdurite juurde

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõdurid Afganistanis. Pilt on illustratiivne.
Eesti sõdurid Afganistanis. Pilt on illustratiivne. Foto: Rinze Klein

Kaitseministeerium kavatseb hakata rahastama välismissioonil vigastada saanud kaitseväelase omaste sõite välisriigi haiglas ravil viibiva sõduri juurde.

Kaitseministeerium saatis kooskõlastusringile eelnõu, mille järgi hakkab riik hüvitama omaste sõite haavatud kaitseväelase juurde üksnes raske vigastuse korral. Lähedaste sõidukulud hüvitatakse juhul, kui kaitseväelane on sunnitud viibima ravil pikaajaliselt või tema tervislik seisukord on meditsiinilises tähenduses kriitiline.

Ohutuse tagamiseks ei hüvita kaitseministeerium omaste külastust missioonipiirkonnas asuvasse raviasutusse. Tavaliselt on missioonil vigastada saanud kaitseväelased toimetatud ravile Euroopas asuvatesse haiglatesse.

Eelnõu järgi hüvitab riik kuni kahe haavatud kaitseväelase lähedase sõidu- ja majutuskulud. Lähedasteks loetakse inimesi, keda kaitseväelane ise on oma avalduses nimetanud. Riik katab eelnõu järgi lähedaste kuni kümnepäevase külastuse kulud.

Hüvitatavate kulude hulka kuuluvad lennupileti tellimise kulu, reisibüroo vahendustasu, lennujaamamaksud ning Eesti sisene transpordikulu lähedase alalisest elukohast Eestist lennujaama või reisisadamasse. Majutuskulud raviasutuse asukohas tagatakse kestusega korraga kuni 10 kalendripäeva. Majutuskulude hüvitamise ülemmäär on 2000 krooni ööpäevas. Kaitseväe juhataja võib lubada hüvitada piirmäärast suuremad majutuskulud, kui raviasutuse asukohas puudub võimalus kasutada piirmäärale vastava hinnatasemega majutuskohta.

Kaitseministeerium leiab, et haavatud kaitseväelasele on oluline oma lähedaste nägemine, mis aitab kaasa tema paranemisele. Kui aga raviasutus asub näiteks Suurbritannias, ei ole lähedasel sageli võimalik katta transpordi- ning majutuskulusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles