Valitsus toetas keelatud annetuste kriminaliseerimist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annetus. Illustreeriv foto.
Annetus. Illustreeriv foto. Foto: SCANPIX

Valitsus toetas riigikogu Demokraatide ühenduse algatatud eelnõu, mis kriminaliseeriks ka erakonnale tehtud keelatud annetuse vastuvõtmise.

Deniss Boroditši, Rainer Vakra, Inara Luigase, Lembit Kaljuvee ja Kalle Laaneti algatatud eelnõu täiendab karistusseadustiku regulatsiooni karistustega erakondadele tehtavate keelatud annetuste vastuvõtmise eest.

Selleks taastatakse enne 1. aprilli 2011 kehtinud karistusseadustiku punkt, mis kriminaliseeris erakonnale tehtava anonüümse, varjatud või juriidilise isiku annetuse vastuvõtmise.

Justiitsministeerium tegi ettepaneku seda teemat arutada sügisel riigikogus tervikuna, et saavutada süsteemne ja tõhus tulemus.

Justiitsministri kohuseid täitev kultuuriminister Rein Lang (Reformierakond) meenutas, et valitsus ükskord, 2009. aastal juba on esitanud sellise erakonnaseaduse versiooni, kus ebaseaduslike annetustega tegelemine oli kriminaliseeritud. «Nii et on täiesti loogiline, et samadest inimestest koosnev valitsus seda praegu riigikogus üles tulnud algatust toetab.»

«Ma vaatasin ka järgi, et kuidas juhtus, et see dekriminaliseeriti? See oli riigikogu liikmete tahe, mille poolt hääletasid kõik need, kes täna selle eelnõu on püsti pannud. Mis tähendab seda, et riigikogus saavad inimesed pidevalt targemaks,» kommenteeris Lang.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles