Laste turvakeskus saab juurdeehituse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Laste Turvakeskuse juhataja Erki Korp.
Tallinna Laste Turvakeskuse juhataja Erki Korp. Foto: Ergo Kuld.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet sõlmis Tallinna Laste Turvakeskuse V osakonna projekteerimis-ehituslepingu Facio Ehituse ASiga, kes võitis selleks korraldatud avatud riigihanke.


Riigihankel osales 18 pakkujat ning Facio Ehituse AS pakkus ehitusmaksumuseks 5,7 miljonit krooni. Tallinna Laste Turvakeskuse juurdeehitus aadressil Nõmme tee 99 peab valmima oktoobrikuuks, teatas Raepress.

«Uus valmiv kümnekohaline keskus poistele parandab oluliselt turvakeskuse tingimusi sõltuvusprobleemidega laste abistamisel ja loob võimaluse lapsi vastu võtta kaks korda aastas senise ühe korra asemel,» ütles keskuse juht Erki Korp.

40-kohaline Tallinna Laste Turvakeskus pakub abi 10-18-aastastele lastele ja noortele, kellel on alkoholi- narkootikumide või toksiliste ainete sõltuvus.

Töö sõltuvusprobleemidega lastega kestab minimaalselt kümme kuud kuni aasta ja selliseid lapsi on Tallinnas umbes 600. Lisaks sõltuvusest võõrutamisele aidatakse keskuses lastel jätkata nende kooliteed, eesti lastele viivad õppetööd läbi Ristiku Põhikooli pedagoogid ja vene lastele Karjamaa Gümnaasiumi õpetajad.

Tallinna Laste Turvakeskuse Nõmme tee keskusest sai mullu abi 84 last, kellest 44 olid poisid ja 40 tüdrukud. Noorimad abivajajaid olid 12-aastased, suurima abivajajate grupi moodustasid 16-aastased noored.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles