Suuremad kõrgkoolid saavad plagiaadituvastussüsteemi

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui enamikes uuringust nähtuvates aspektides paistab Eesti silma keskmisest parema tulemusega, siis kõrgharidusega mehi on kõigest 28 protsenti, mis jääb OECD keskmisele alla.
Kui enamikes uuringust nähtuvates aspektides paistab Eesti silma keskmisest parema tulemusega, siis kõrgharidusega mehi on kõigest 28 protsenti, mis jääb OECD keskmisele alla. Foto: Sille Annuk

Eesti infotehnoloogia sihtasutus ja suuremad kõrgkoolid saavad plagiaadituvastussüsteemi, mille abil saab kindlaks teha, kas üliõpilaste lõputöödes on esitatud teise autori materjale oma mõtete pähe.

Enne süsteemi ametlikku kasutamisse võtmist tuleb kooskõlastada õppekorralduseeskirju ja muid reegleid, et koolid tegutseksid plagiaadisüüdistuse korral võimalikult sarnaselt, vahendas ERRi uudisteportaal raadiouudised.

Tartu Ülikooli õppeosakonna juhataja Siret Rutiku sõnul on oluline ka üliõpilaste ja õppejõudude teavitamine.

«Nimetus plagiaadituvastussüsteem on võib-olla natuke ekslik, sest meie eesmärk ei ole ju plagiaati tuvastada, vaid teda eelkõige ennetada. Selle pärast me pöörame väga palju tähelepanu teavitustööle ja mitte ainult üliõpilaste seas, vaid ka õppejõudude seas, sest tänases infoühiskonnas on autoriõiguste teema väga suur ja lai ning teadlikkus teatud arvukatest detailidest vajab täiendamist ka õppejõudude seas,» sõnas Rutiku.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles