Ansip nõuab kohtus Õhtulehelt valeväite ümberlükkamist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Raigo Pajula / Postimees

Reformierakonna esimees, peaminister Andrus Ansip on esitanud Harju maakohtule hagiavalduse, kus nõuab Õhtulehelt mai lõpus avaldatud valeväite ümberlükkamist ja paranduse avaldamist, kirjutas Äripäev.

Ansip pole rahul 29. mail ilmunud artikliga «Peaminister: poliitikute ja ärimeeste kõnesid kuulatakse pealt», kus talle omistati väide, et poliitikute ja ärimeeste kõnesid kuulatakse pealt. Enne hagiavalduse esitamist pöördus Ansip valeväite ümberlükkamise nõudega ka Õhtulehe poole, mille esindajad keeldusid seda täitmast.

Ansipit esindava vandeadvokaadi Ramon Raski sõnul on peaminister artiklile eelnenud päeval avaldanud seisukoha, et ettevõtte juhid ja poliitikud pigem eeldavad, et nende telefone võidakse kuulata pealt. Seisukohta, kas ärimeeste ja poliitikute seas leviv eeldus on põhjendatud või mitte, Ansip tema sõnul ei avaldanud. «Rääkimata sellest, et ta oleks avaldanud üldistava väite, mille kohaselt poliitikute ja ärimeeste kõnesid kuulataksegi pealt,» ütles Rask.

28. mail ütles Ansip Postimehele Silver Meikari algatatud rahastamisskandaali kommenteerides, et tema jaoks ei ole usutav, et partei endine peasekretär, praegune justiitsminister Kristen Michal võis 2009. aastal varjatud annetuses kokku leppida telefoni teel.

Ta meenutas, et 2009. aastaks olid juba avalikuks tulnud ka maadevahetuse kriminaalasjas tehtud pealtkuulamiste materjalid. «On kahju, et Eestis on selline olukord kujunenud, aga paraku see on nii, et ei ettevõtete juhid, ammugi mitte erakonna peasekretärid ei eelda, et telefonikõnesid ei kuulata pealt. Eeldus on pigem selline, et kõik telefonikõned on salvestatavad, sisuliselt avalikud,» ütles Ansip toona.

Viimasel ajal on meediaväljaannete vastu kohtusse läinud ka Reformierakond ning samasse parteisse kuuluv riigikogu liige Imre Sooäär, kes nõuavad Äripäevalt valeväidete ümberlükkamist. Sooäär taotleb eelmisel esmaspäeval esitatud hagis ka kohtu äranägemisele vastavat kahjutasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles