Kapo kaebas ajalehe Pealinn pressinõukokku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaleht Pealinn.
Ajaleht Pealinn. Foto: Toomas Huik

Kaitsepolitseiamet (kapo) kaebas Tallinna ajalehe Pealinn pressinõukokku.

Kolmapäeval esitatud kaebuse põhjuseks oli 21. mail ilmunud artikkel «Professor Ruutsoo: Kapo on terroriorganisatsioon!». Kaitsepolitsei hinnangul on tegemist eksitava info ja pealkirjaga.

Artiklis võtavad sõna Keskerakonna peasekretär Priit Toobal, kolumnist Ahto Lobjakas, Tallinna ülikooli professor Rein Ruutsoo ja riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson.

Toobal väidab artiklis, et kapo on tema eraelu puutumatust peaaegu kaks aastat riivanud ja kritiseerib ka kaitsepolitsei läbi viidud läbiotsimisi Toobali kodus ja Keskerakonna kontoris.

Lobjaka hinnangul peab poliitiku tegevuse uurimine jõudma ka kohtulahendini ja demokraatlikus riigis ei ole võimalik, et poliitikut kahtlustatakse, kuid siis menetlus lõpetatakse.

Ruutsoo nimetab artiklis, et Toobalile raha pakkumine oli kapo agendi provokatsioon ja kahtlustustega opositsioonierakondade vastu on kaitsepolitsei pandud valijaid mõjutama ja praeguste võimulolijate huvides.

Simsoni sõnul peab riigiprokuratuur vastutama selle eest, et ligi pool aastat on riigikogu liikmeid hoitud surve all ning kaitsepolitsei on kasutanud võimalust haarata enda kätte kogu Keskerakonna asjaajamine ja halvata erakonna töö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles