Savisaar peab selgitama Põhjaväila ehituse edasilükkamist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklus Russalka juurest kesklinna poole.
Liiklus Russalka juurest kesklinna poole. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Volikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer esitas linnapea Edgar Savisaarele arupärimise, milles soovib teada, mis põhjustel otsustati edasi lükata Põhjaväila ehk Pirita poolt Russalkast Vanasadamani kulgeva teelõigu ehitus.


Tallinna linnapea teatas eelmisel nädalal oma kirjas majandus-ja kommunikatsiooniministrile, et Põhjaväila ehitusega pole kuidagi võimalik sel aastal alustada. Selmet lubab Savisaar alustada töödega 2012. aasta oktoobris ja saada Põhjaväila ehitamisega ühele poole 2015. aasta septembris

«Pole mingit kahtlust, et Põhjaväila projekt on üks olulisemaid teedeehituse objekte Tallinnas. Lisaks sellele on projekt saanud kaasfinantseeringu Euroopa Liidu struktuurifondidest. Põhjaväila lahenduse koostanud Sweco Projekti projektijuht Ants Jakobson andis juba aasta aega tagasi teada, et on kõrvaldatud kõik takistused tööde alustamiseks ja kõik kooskõlastused on projektil olemas,» ütles Holsmer.

«Seda enam kõlab uskumatuna, et Savisaare juhitud keskerakondlik linnavalitsus soovib projekti külmutada, pannes sellega ohtu Põhjaväila valmisehitamise Euroopa Liidu rahade eest. Antud juhul ei ole linnapeal õigust süüdistada ka riiki, sest 500 miljoni krooni eraldamise otsus on juba tehtud,» toonitas Holsmer.

Aasta tagasi otsustas vabariigi valitsus eraldada perioodil 2007-2013 Euroopa Liidu poolt toetavatest transpordi investeeringutest Pirita poolt Russalkast Vanasadamani kulgeva teelõigu moderniseerimiseks 500 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles