Eesti sõdur sai Afganistanis haavata

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõdurid Afganistanis Helmandi provintsis.
Eesti sõdurid Afganistanis Helmandi provintsis. Foto: Peeter Kuimet.

Täna ründasid Afganistani valitsusvastased mässulised Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis Eesti jalaväekompaniid Estcoy-7, üks Eesti kaitseväelane sai tulevahetuse käigus kergelt haavata, tema elu ei ole ohus.

Haavatule anti esmaabi ja ta toimetati sõjaväebaasi Camp Bastion meedikute hoole alla. Kaitseväelane helistas ise oma kodustele ja praeguseks on ta tagasi oma allüksuse juures, teatas kaitseväe peastaap.

Estcoy-7 jätkas Talibani vastast operatsiooni.

Kaitsevägi ei avalikusta haavatu nime ja vigastuste iseloomu, sest isikuandmete kaitse seadus keelab avaldada delikaatseid isikuandmeid.

Major Raigo Paimla juhitav jalaväekompanii Estcoy-7 alustas teenistust Afganistani rahutus lõunaprovintsis Helmandis eelmise aasta novembris. Eesti kaitsevägi osaleb sõjalistes operatsioonides Afganistanis NATO rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus alates 2003. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles