Asekantsler: senine korruptsioonivastane strateegia hakkab lõppema

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsministeerium
Justiitsministeerium Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Justiitsministeeriumi kriminaalpoliitika osakonna asekantsler Kristel Siitam-Nyiri ütles uue korruptsioonivastase strateegia koostama hakkamist kommenteerides, et strateegiat on vaja, kuna olemasolev kava saab käesoleva aasta lõppedes otsa.

«Uue strateegia tegemise ettepanek tuleneb asjaolust, et senine, aastateks 2008-2012 paika pandud strateegia hakkab lõppema,» ütles asekantsler. Ta selgitas, et kuna korruptsioonivastane võitlus eeldab planeeritud ning kooskõlastatud tegevust, tuleb kokku leppida strateegilistes eesmärkides ning konkreetsetes tegevustes.

«Uue korruptsioonivastase strateegia väljatöötamine on ette nähtud ka valitsuse tegevusprogrammis. Esimest korda alustati sellise strateegia väljatöötamist juba 2003. aastal, kui moodustati vastav ministrite komisjon. Täna on strateegia eest vastutav justiitsministeerium,» rääkis Siitam-Nyiri.

Strateegia peamine eesmärk on asekantsleri sõnul korruptsiooni ennetamine erinevates sektorites ja teadlikkuse tõstmine. Strateegias kaardistatakse peamised lahendust vajavad probleemid ning pannakse paika tegevused koos konkreetse ajakava ja vastutajatega. «See on omakorda vajalik ka võimalike kulude pikemaajaliseks planeerimiseks,» tõi asekantsler välja.

Ta rõhutas ka, et korruptsioonivastane võitlus saab tõhus olla üksnes eri sektorite omavahelises koostöös. «Seega on juba strateegia koostamise algetappi vaja partneritena kaasata erinevate ministeeriumite ja asutuste esindajad, kes annaksid omapoolse panuse. Praegu olemegi alustanud avaliku konsultatsiooniga uue strateegia väljatöötamiseks. Korruptsioonivastase võitluse meetmed töötatakse välja koostöös teiste ministeeriumide, kohalike omavalitsuste, teadlaste ning era- ja kolmanda sektori esindajatega,» rääkis Siitam-Nyiri.

Justiitsministeerium alustas ettevalmistusi, et järgmise aasta alguseks kokku panna uus korruptsioonivastane strateegia «Aus riik». Justiistminister Kristen Michal saatis reedel mitmele ministeeriumile ja riigikantseleile kirja, kus palus nimetada oma esindaja töögruppi, mis hakkab koostama strateegiat aastateks 2013-2017.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles