Leiutajateküla uuele hankele Lottemaa ehitamiseks tuli kolm pakkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lottemaa saab toetuseks 4,4 miljonit eurot.
Lottemaa saab toetuseks 4,4 miljonit eurot. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sihtasutuse Leiutajateküla juunis käivitatud uuele hankele Lottemaa teemapargi ehitamiseks Pärnumaale Tahkuranna valda Reiu külla laekus tähtajaks kolm pakkumist.

Sihtasutuse nõukogu esimees Rein Malsub ütles BNSile, et sihtasutus hakkab nüüd pakkumisi hindama ja hanke võitja osas võib otsus sündida paari nädala pärast.

Varasema info põhjal on hanke eeldatav maksumus ilma käibemaksuta 2,9 miljonit eurot. Hanke hulka kuulub kõikide teemapargi uusehitiste, rajatiste, haljastuse ning vajalike kommunikatsioonide ja juurdepääsude ehitamine. Samuti tuleb teha lammutustööd ja vajalikud täiendavad projekteerimistööd. Tööd kestavad kava järgi üheksa kuud.

Esimest korda kuulutas Sihtasutus Leiutajateküla Lottemaa teemapargi ehitushanke välja selle aasta veebruari lõpus. Aprilli lõpus teatas sihtasutus, et hange nurjus, kuna kõik esitatud neli pakkumist ületasid kavandatud eelarve võimalusi.

Juuni alguses ütles Malsub BNSile, et Lottemaa projekt on endiselt ajakavas ja tuleva suve algul on plaanis teemapark avada.

Sihtasutus Leiutajateküla taotles Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS) piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmist 3,2 miljonit eurot toetust. EASi positiivse toetusotsuse kõrval on olemas nii teemapargi ehitusprojekt kui ka ehitusluba, lisaks on sõlmitud erinevad koostöökokkulepped avaliku ja erasektori esindajatega.

Kogupere teemapark Lottemaa on kavas rajada 12,4 hektari suurusele maa-alale. Maa omanik on kaitseliit, kellega on sõlmitud hoonestusõiguse leping 35 aastaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles