Harju maavanem moodustab haldusreformi ettevalmistava töögrupi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värner Lootsmann.
Värner Lootsmann. Foto: Peeter Langovits

Harju maavanem Värner Lootsmann kutsub kokku laiapõhjalise töögrupi haldusreformi ettevalmistamiseks, et leida alternatiiv regionaalministri pakutud ülemaakonnalisele hiidvallale.

Sellise ettepaneku tegid talle Harjumaa Omavalitsuste Liidu (HOL) esimees Urmas Arumäe ja Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse (HEAK) juhataja Kaupo Reede.

Töögruppi võiksid nende hinnangul kuuluda esindajad riigiasutustest, kohaliku omavalitsuse üksustest, omavalitsusliitudest ja ülikoolidest ning avaliku halduse ja haldusterritoriaalse korralduse eksperdid.

Pöördumise kohaselt ei võta allakirjutanud sellega seisukohta regionaalminister Siim Kiisleri poolt välja käidud reformikava suhtes, kuid on siiski seisukohal, et väljapakutud eelnõus tuleb Harjumaa kontekstis leida ülemaakonnalisele hiidvallale alternatiiv.

«Kuna regionaalministri poolt välja käidud reformikava lähtub vaid ühest võimalusest ning kahjuks on etteaimatav ka täna võimukoridorides ringleva haldusterritoriaalse korralduse reformikava saatus, olen otsustanud käituda vastavalt mulle tehtud ettepanekule,» kommenteeris Harju maavanem Värner Lootsmann.

«Kuna Harjumaal elab ligi pool Eesti rahvastikust, millele lisandub veel pealinna ja riigi suhete temaatika, oleks sellise laiapõhjalise töögrupi moodustamine kõigi esilekerkinud reformiteemade läbi arutamiseks ja võimaliku lahenduse väljaselgitamiseks kindlasti vajalik ja seda mitte ainult Harjumaa jaoks,» lisas Lootsmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles