Viljandist Pärnusse kulgev Relsiralli sai võimsa avapaugu

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relsiralli start
Relsiralli start Foto: Ave Lutter / kaader videost

Viljandi raudteejaama kogunes täna hommikul suur hulk huvilisi ja raudteelasi, kes puhkpilliorkestri aupaukude saatel kümmekond käsidresiini meeskonda mööda relsse Pärnu poole teele saatsid.

Relsiralli on Edelaraudtee korraldatud sportlik üritus, millest võtavad osa Eesti, Venemaa, Läti, Leedu ja Soome raudteelased. Tänapäevastel käsidresiinidel mööda relsse kulgevad meeskonnad sõidavad Vlijandist Võhmasse ja sealt Türile. Homme alustatakse Lelle jaamast ja sõidetakse kondiaurul läbi Eidapere ja Tootsi kuni finišini Pärnus. Võistluse kogupikkus on 122 km.

Dresiiniralli idee elluviija ning peakorraldaja Neddy Krameri sõnul soovib Edelaraudtee selle üritusega propageerida rohelist mõttelaadi ning rongisõitu, samuti suunatakse tähelepanu ohutusele raudteel.

Sama oluline on Edelaraudtee jaoks heade suhtete loomine ja hoidmine raudteefirmadega naaberriikidest – Lätist, Leedust, Soomest ja Venemaalt. «Meil on naabritega tänaseks väga head suhted. Nad on omad inimesed, vahetame raudtee alaseid teadmisi ja oskuseid,» räägib Kramer.

Relsiralli 2012 ajakava

Reede, 27. juuli
11:00 Start Viljandi jaamast.
13:10 Saabumine Võhma jaama. Kaks lisakatset, lastele dresiinisõit.
16.50 Saabumine Türi jaama. Lisakatse, lastele dresiinisõit.

Laupäev, 28. juuli
09:15 Start Lelle jaamast
10:15 Saabumine Eidapere jaama. Lisakatse, lastele dresiinisõit
12:30 Saabumine Tootsi jaama. Lisakatse, lastele dresiinisõit
14:30 Auruvedur Kaspar jõuab Pärnu Raeküla jaama, kõigil huvilistel võimalus tutvuda
15:25 Relsiralli finiš. Dresiinikolonn jõuab Pärnu Raeküla jaama. Viimane lisakatse, lastele sõidud moto- ning käsidresiinidel
16:10 Ürituse lõpp, tee vabastatakse reisirongile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles