Tallinn otsustas luua ühe valimisringkonna

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimised.
Valimised. Foto: Elmo Riig / Sakala

Linnavalitsus saatis volikogule kinnitamiseks otsuse eelnõu «Tallinna linnavolikogu 2009. aasta valimisteks valimisringkondade arvu, piiride ja mandaatide arvu kindlaksmääramine», mis näeb ette tänavusteks valimisteks ühe valimisringkonna moodustamise.


Valimisringkonna piirid kattuvad Tallinna haldusterritooriumi piiridega, valimisringkonnas olevate mandaatide arv on eelnõu tekstis esialgu lahtiseks jäetud.

Seda ilmselt sellepärast, et Tallinn vaidlustas kohtus mullu riigikogus vastu võetud seadusemuudatuse, mille kohaselt Tallinna linnavolikogu koosseis peaks suurenema praeguselt 63-lt 79 liikmeni.

Mullu detsembris Keskerakonna protestide saatel riigikogus kinnitatud valimisseaduse muudatused toovad sügisel kaasa olukorra, kus valimised võitnud erakond võib saada volikogus vähem kohti, kui ta saaks seniste reeglite alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles