ERR: üksteist koolilõpetajat pääseb toetuste abil oma unistuste ülikooli

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SA Archimedes
SA Archimedes Foto: PRIIT MÜRK/PM/SCANPIX BALTICS

Eraisikute annetused ja haridusministeeriumi toetus võimaldab 11 keskkooli lõpetanud noorel minna õppima oma unistuste ülikooli Eestist kaugemal ja just seda, mis huvi pakub.

Stipendiaadid saadeti teele täna Tallinnas F-hoones, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«See stipendium on suurepärane näide eraalgatuse ja riigi õnnestunud strateegilisest koostööst,» ütles Sihtasutuse Archimedes stipendiumiprogrammi konsultant Kristiina Vaik. Eraettevõtete, haridus- ja teadusministeeriumi ja sihtasutuse Archimedes koostöös välja antava stipendiumi fondi annetasid tänavu 24 eraisikut 24 000 eurot, haridus- ja teadusministeerium lisas omalt poolt 20 000 eurot, teatas SA Archimedes.

Selleaastased stipendiumi saajad suunduvad õppima mainekatesse Suurbritannia ja USA ülikoolidesse nagu Edinburgh, Harvard ja Massachusetts Institute of Technology. Valitud erialade seas on kriminoloogia, bioloogia, muusika, lennundus, keemia, tsiviilehitus, aju-uuringud ja immunoloogia.

Erik Tamre, kes asub sügisest õppima Harvadi ülikooli, ütles, et stipendiumi saamine talle väga suure üllatusena ei tulnud, sest stipendiumi saamisest raskem osa oli ülikooli sisse saamine.

«Kõikidest intervjuudest oli näha, et tõepoolest need noored on mõelnud selle teema peale juba ammu, et see ei ole juhuslik valik, mida nad on teinud,» nentis noore õpetlase stipendiumi eestvedaja Tõnu Pekk, et 36 kandidaadist üheteistkümne välja valimine väga raske.

Iga stipendiaat sai õpingute jätkamiseks 4000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles