Reporter.ee: Paeti sõnul peab Eesti mõistma kaugel sõdimise vajalikkust

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolonelleitnant Sten Reimann, välisminister Urmas Paet, suursaadik Harri Tiido ja Daniel Schaer, kes on Eesti asjur Afganistanis, Lashkar Gah' sõjaväebaasi helikopterite maandumisplatsil.
Kolonelleitnant Sten Reimann, välisminister Urmas Paet, suursaadik Harri Tiido ja Daniel Schaer, kes on Eesti asjur Afganistanis, Lashkar Gah' sõjaväebaasi helikopterite maandumisplatsil. Foto: Evelyn Kaldoja

Afganistanis Eesti sõdureid külastanud välisminister Urmas Paeti sõnul peavad inimesed Eestis mõistma, miks on oluline, et meie oma kaitseväelased sellisel kaugel võõral maal sõda peavad.

Ta tõi näiteks tõsiasja, et 90 protsenti Põhja-Euroopas levivatest narkootikumidest on pärit Lõuna-Afganistani Helmandi provintsist, kus eestlased praegu teenivad, vahendas Reporter.ee.

Reporter käis taas, üle pooleteise aasta, Afganistanis Eesti poistel külas. Kui toona sõdisid eestlased Sangini orus, siis nüüd on nad Lashkar Gah linna ümbruses.

Ühine on see, et mõlemad Helmandi provintsi piirkonnad on väga tulised. Aga ka tulistamisega harjub, räägivad Eesti sõdurid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles