Juhtkiri: tagantjärele töö

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Caro / Scanpix

Peaminister Andrus Ansip teatas eelmisel nädalal kavatsusest taotleda juba selle aasta lõpus Maastrichti reeglite täitmise erakorralist hindamist, et võtta euro Eestis kasutusele 1. juulil 2010.

Kahtlemata on Ansipil vabadus teha poliitilisi algatusi. Ent valitsusjuhi suu läbi öelduna on iga kavatsus peaaegu juba jõustunud tegevuskava. Seepärast võinuks oletada, et enne sellist avaldust oli Ansip kõigi osapooltega konsulteerinud.

Tegelikkuses tabasid aga tema eelmise nädala sõnad üpris ootamatult nii Euroopa rahandusvoliniku Almunia ametkonda kui ka Eesti rahandusinimesi väljaspool Reformierakonna siseringi ning Eesti Panka, mida juhib endine Reformierakonna tipp-poliitik.

Ansipi neljapäevane kohtumine rahandusvolinik Joaquin Almuniaga annab võimaluse tagantjärele asja siluda. Samuti on see šanss tutvustada neid kaalutlusi, miks Eesti valitsusjuht leiab, et meil on võimalik Euroopa rahaliidu ranged kriteeriumid tänavu täita. Seda enam, et Almunia pole tuntud kui Balti riikide kiire eurotsooni astumise taganttõukaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles