Laitses leiti 21 hoolitsuseta ja nälga jäetud koera

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei ja loomakaitsjad leidsid majapidamisest Harjumaal Laitses 21 hoolitsuseta ja nälga jäetud koera, kaks neist olid juba surnud, öö jooksul suri veel kolm kutsikat.

«Vaatepilt oli šokeeriv. Ma ei ole näinud kunagi varem selliseid pisikesi kutsikaid õues muda sees laipadega segamini. Ka toas olid koertelaibad,» rääkis Eestimaa Loomakaitse Liidu esindaja Kadri Võrel hirmsast leiust Reporter.ee-le.

Tuppa ja õue oli unustatud ühtekokku 21 koera, neist üks täiskasvanu, lisaks kutsikad seitsmest või kaheksast pesakonnast. Kutsade olukord oli leidjate saabumisel erakordselt halb.

«Nad olid söömata, hooldamata, nad olid külmas ja nad olid ka haiged. Koha peal nägime kahte surnud koera. Üks nendest oli juba kaua aega tagasi surnud ning teiste poolt ära söödud ja ülejäänud kutsikatest surid kolm tükki öösel,» rääkis Võrel.

Täiesti arusaamatuks jääb, miks keegi ei vaevunud koertele süüa andma, sest toidukotid olid majapidamises olemas. Paraku olid pakendid suletud.

«Söök ise ei lähe koerteni. Koerad söögini ei pääsenud. Ka üks kutsikatest oli seal olnud niimoodi, et konservipurk oli pähe kinni jäänud,» ütles Võrel.

Veel elus olevad 16 kutsikat on hoiul Koera Kodus. Kui nad terveks ja vaktsineeritud saavad, leitakse neile loodetavasti uued kodud.

Segasem on nende senise peremehe saatus, sest kriminaalmenetlust alustav politsei pole tema isikut veel kindlaks teinud. Teada on, maja kus koeri hoiti, oli välja üüritud.

«Nende kutsikate omanik ilmselt on inimene, kes on nad Eestist kokku kaubelnud ilmselt müügi eesmärgil. Tihtipeale sellised pisikest tõugu kutsikad lähevad Eestist Soome müügiks. Mispärast seal oli jäetud nn kaup riknema, ei oska öelda,» sõnas Võrel.

Koerapoegade ravi ja ülalpidamise kulude katmiseks saab teha annetuse arveldusarvele, mille leiab loomakaitse kodulehelt loomakaitse.eu.

Ettevaatust! Järgnevad kaadrid võivad olla häirivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles