Karusaare talus käivad veel vaid karud

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karusaare metsavahitalu kunagise elumaja asemel kasvab kuusk, mille otsast avaneb vaade kokkuvarisenud laudale.
Karusaare metsavahitalu kunagise elumaja asemel kasvab kuusk, mille otsast avaneb vaade kokkuvarisenud laudale. Foto: Martin Pau

Inimene, kes oma kodust välja aetakse, harilikult kergendust ei tunne. Metsavaht August Lääne pere koges aga midagi rõõmulaadset, kui punavõim käskis neil 1940. aastal Karusaare talust välja kolida.

«Too oli õudne koht!» tõuseb metsavahi tütre, 82-aastase Silvi Lääne (pildil) hääl lapsepõlvemälestusi elustades otsekui tõrjeks. Justkui võiks nood mälestused naasta mitte pelkade painajatena, vaid päriselt. «Muud seal ei olnud kui hundid ja ussid!»

Septembri keskpaiga jõhvikasoo Alam-Pedja looduskaitsealal on kaunis vaatepilt. Turbasamblal peesitavad lademeina kolmveerandküpsed kuremarjad, pooled neist pirakad kui väiksemat sorti kirsid. Rünkpilve tagant ilmub päike ja kuldab tüma maastiku üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles