Mida vajavad lapsed enim?

Anneli Ammas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teises klassis käiva Eliise ja pooleteiseaastase Jani ema Eve-Viktoria Lasberg ilmselt lisa-lastetoetuste saajate hulka kuuluma ei hakka, kuigi praegu käib nende perest tööl vaid isa. Eliise huvitegevuse pealt tema arengule mõeldes kokku ei hoita.
Teises klassis käiva Eliise ja pooleteiseaastase Jani ema Eve-Viktoria Lasberg ilmselt lisa-lastetoetuste saajate hulka kuuluma ei hakka, kuigi praegu käib nende perest tööl vaid isa. Eliise huvitegevuse pealt tema arengule mõeldes kokku ei hoita. Foto: Liis Treimann

 Kas selline lisasumma leevendaks lastega pere vaesust või oleks rohkem abi, kui sama rahaga toetaks riik poisi või tüdruku trenniskäimist?

Postimees küsis õpetajatelt, sotsiaaltöötajatelt ja lastevanematelt, mida nende lapsed eelkõige vajaksid – kas kümmet lisaeurot nappi pere-eelarvesse või hoopis midagi lapse arengut toetavat.

«See, mida lapsed vajavad, pole raha, vaid terve pere, kodu, vanemate terve peresuhe,» vastas Põltsamaa linnavalitsuse lastekaitsespetsialist Jane Ott pikemalt mõtlemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles