Rahapesijad mõisteti vangi

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adil Allahverdijev ja Olga Drozdetskaja märtsis Harju maakohtus. Erinevalt ringkonnakohtust mõistis esimene kohtuaste nad õigeks, sest väidetavalt polnud nad teadlikud raha kuritegelikust taustast.
Adil Allahverdijev ja Olga Drozdetskaja märtsis Harju maakohtus. Erinevalt ringkonnakohtust mõistis esimene kohtuaste nad õigeks, sest väidetavalt polnud nad teadlikud raha kuritegelikust taustast. Foto: Reporter.ee

OÜ Orka Royal raamatupidaja Olga Drozdetskaja ja projektijuht Adil Allahverdijev, kelle roll kuriteos oli raha liigutamine, peavad 12. septembril jõustunud kohtuotsuse kohaselt minema rahvusvahelises arvutikelmuses osalemise eest reaalselt vangi.

Drozdetskajale mõistetud reaalne vangistus on kuus kuud. Allahverdijev peab trellide taga veetma neli aastat ja kümme kuud. Tõsi, enamiku sellest moodustab mehele 2007. aastal mõistetud tingimisi karistus selle eest, et ta peksis Maardu baaris turvameeste silme all koos kahe kaaslasega eriti jõhkralt üht meest.

Sajad rahakanded

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles