Kirikute ühenduse esindaja: misjoni aeg on läbi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüdiger Noll
Rüdiger Noll Foto: ceceurope.org

Sõnal «misjon» on kaastähendus, et meie ütleme sulle, kuidas olla, me teeme sinust hea kristlase, aga see on aegunud arusaam, ütles Euroopa Kirikute Konverentsi kiriku ja ühiskonna suhete komisjoni direktor Rüdiger Noll intervjuus Evelyn Kaldojale.

Euroopa Liidu toimimise lepingu artikkel 17, mis märgib, et EL peab usukogukondadega pidevalt dialoogi pidama, annab jutuainet nii religioonivaenulikele kui ka kirikusõbralikele poliitikutele. Esimesi ärritab sellise punkti olemasolu alusleppes. Teised aga leiavad, et lepingut peaks tegelikult hoopis aktiivsemalt rakendama kui praegu.

Euroopa Kirikute Konverentsi kiriku ja ühiskonna suhete komisjoni direktori Rüdiger Nolli sõnul ei taha usukogukonnad enda jaoks suurt bürokraatlikku struktuuri ega väida, et neile kuulub tõe monopol. Samuti ei taha kirikud, et EL neid enda reklaamiagentuurina ära kasutaks. Vaja läheb sisulist dialoogi, kus ametnikud, poliitikud ja usuringkonnad üksteist ka tegelikult kuulaksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles